Nytt Projekt: Skövde Kulturhus

Sverige börjar stänga ner inför helgens Midsommarfirande. Men innan PSRIG tar helg har vi den stora äran att presentera lite större och spännande projektnyheter. Under veckan har vi skrivit kontrakt med Skövde kommun om en totalentreprenad på ett nytt komplett övermaskineri till Stadsteatern Skövde Kulturhus.

Så medan mängder av svenskar nu kommer dansa runt den fallosliknande midsommarstången till ”Små Grodorna” och ”Prästens lilla kråka” kommer vi på PSRIG att vara upptagna med att planera inför detta omfattande åtagande.

Det nya lyftsystemet kommar att inkludera 28 Zero-fleet vinschar, konstruerade för maxlaster på 300 kg och lyfthastigheter på 0,8 meter per sekund. Dessa vinschar tillverkas av våra italienska expertpartners Alfa Systems och kommer att möta kundens alla tänkbara lyftbehov.

Som ett komplement till vinscharna kommer vi även att installera tre kedjetelfer-baserade FlexBeams som vi själva konstruerat. Dessa kommer tillsammans att utgöra den mekaniska basen för övermaskineriet.

Ett avancerat och toppmodernt styrsystem från tyska tillverkaren Unican kommer att styra hela lyftmaskineriet. Styrsystemet erbjuder avancerade programmeringsmöjligheter med cues för olika shower och scenarion, 3D-grafik och inbyggd strömförsörjnings-back-up.

Både Alfa Systems och Unican kommer att vara del av projektgruppen och delta i installationsarbetet.

”Vi skattar oss lyckliga över att gång på gång tilldeleas förtroendet att utföra projekt i den här storleken. Detta nya supermaskineri kommer inte bara att höja ribban för oss på PSRIG utan också gynna vårt samarbete med våra partners Alfa Systrems och Unican. Det gemensamma projektet kommer att stärka vårt redan välfungerande partnerskap och bygga starkare band mellan företagen. Vi ser fram emot nästa sommar i Skövde.

Kim Ekblad, vice VD och projektchef på PSRIG

Projektet, som ser ut at bli PSRIG:s mest omfattande hittills, startar omedelbart med planeringsfasen. Installation kommer att genomföras under sommaren 2024.

Projektansvarig: Kim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: Skövde kommun, Alfa Systems & Unican)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *