Projektnyhet: Hemliga studios 2.0

Vi jobbar för tillfället hårt med ytterligare ett av våra ”hemliga studios”-projekt. Projektet har varit i gång ett tag och kommer att slutföras inom kort. Tyvärr kan vi, med hänvisning till sekretessklausulen i kontraktet, inte nämna några detaljer om lokalen och klienten. Vi kan dock berätta mer om de produkter vi jobbar med.

PSRIG:s del

I detta projekt levererar och installerar vi kompletta övermaskinerier i två angränsande studios. Totalt installerar vi 32 st. elektriska kedjetelfrar från GIS, svarta trossboxar från TAF, svarta kabelstegar, PSRIG-lastövervakning och ett kundanpassat trådlöst styrsystem.

Basen för styrsystemet utgörs av vårt trådlösa FlexControl-WL, som har vidareutvecklats i och med den senaste 2.0-versionen. Utmaningen denna gång var de många telfrar som var och en ska kunna manövreras både individuellt och i fördefinierade grupper. Samtidigt måste lastövervakningen hantera punktlaster, grupplaster och total last. Vi började därför skissa på en design och mjukvara med två behörighetsnivåer skyddade med PIN-koder. När man är inloggad som OPERATÖR kan man bara köra de förprogrammerade grupperna. OPERATÖR-läget har också vissa kanaler låsta eftersom deras höjdposition är vital under evenemangen. Genom att logga in som ADMIN får man däremot full tillgång att köra enskilda kanaler samt de kanaler som är låsta i OPERATÖR-läget.

Nästa utmaning var att få till en intuitiv fjärrkontroll som gör allt överskådligt och enkel att använda. Lösningen bestod i textbeskrivningar, logiska grupperingar och färgkodade vippströmbrytare. Färgerna som valdes var naturligtvis PSRIG-färgerna (vit, röd och svart) samt de svenska färgerna (blått och gult).

Våra högt uppskattade partners när det kommer till trådlös kontroll, TeleRadio, var mycket tillmötesgående, gav oss utmärkt feedback och levererade en lösning som överträffade våra förväntningar.

Styrsystemen genomgår för närvarande drifttester i vår elektriska verkstad och kommer att levereras till projektet under nästa vecka. Här nedan länkas ett kort videoklipp från provkörningstesterna i Norrköping.

ProjektansvarigKim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: PSRIG)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *