Hur det hela började

Den unge veteranen Kim Ekblad började att jobba med scenmekanik och rigging inom underhållningsindustrin strax innan millenieskiftet. När han under 2015 kom i kontakt med det danska företaget ’Priebe Sceneteknik A/S’ – aktivt i branschen sedan 1960-talet – beslutade de sig för att tillsammans starta ett svenskt dotterbolag kallat ’Priebe Scenteknik AB’.

Det svenska företaget fick snabbt momentum och växte så det knakade. Snart  sågs man som ett av de ledande scenteknikföretagen för fasta installationer på den svenska och norska marknaden. Under 2017 valde Kim tillsammans med sin nya samarbetspartner, den till Sverige inflyttade holländska entreprenören Aart Gigengack, att köpa loss den svenska företagsdelen från dess danska moderbolag – för att nu bli helt självständiga. 

Aart hade under tiden jobbat flitigt i samma bransch och byggt upp det framgångsrika säljföretaget Scan-Rig AB. Dessa två företag hade nu under flera år samarbetat och kompletterat varandra med sina välutvecklade projekt- respektive försäljningsavdelningar. Genom en företagsfusion blev de två företagen ett gemensamt aktiebolag, Priebe-ScanRIG AB (PSRIG), från och med den 1:e januari 2019.

2019 –  Ett år som flög förbi

Det följande året var ganska hektiskt kontraktsmässigt och företaget satsade stort för att ta tillvara marknadspotentialen. Några av investeringarna inkluderade: anförskaffandet av ny kompetens till teamet, fördubblandet av storleken på Norrköpings-anläggningen (med större testytor, showroom, lager, verkstad och packstation med ny lastkaj), fler nya större servicefordon, en fräsch ny grafisk profil, en heltäckande ny webbnärvaro ”PSRIG.com” och en ny telefonväxel som samlade kommunikationsvägarna.

2020-2021 –  Turbulenta tider i vår omvärld men massor att göra

Det som sedan följde under 2020 och 2021 var en ordentlig prövning för hela världen, men vårt företag lyckades – kan tyckas något oväntat – att förse sig med mängder av arbete under denna period genom vår fantastiska projektavdelning. Många teatrar och kulturanläggningar hölls stängda under delar av den här tiden,  vi kontrakterades därför att att renovera och leverera nya över- och undermaskinerier samt installera flertalet större läktarlösningar. Vi var stundtals ordentligt upptagna och lyckades till och med flytta till nya lokaler. Trots att de låg precis runt hörnet med bibehållen postadress flyttade vi in ​​i en ännu större lokaler med fräsch och funktionell inredning, skräddarsydda utrymmen och utmärkta logistiska möjligheter. Inte att förglömma, vi fick även en drös med nya kollegor genom att vi flyttade in tillsammans med våra vänner och partners i branschkollektivet #CreativeIndustriesSweden.

2022-2023 – Nya komplexa omvärldsrealiteter men stadig tillväxt och rekordsiffror
Vi och många med oss trodde nog att livet skulle återgå någorlunda till det normala efter pandemin. Men nya hårda realiteter skulle snart uppenbara sig – för det första, krig i Europa och för det andra en omfattande ekonomisk recession. Återigen påverkades vår bransch i mindre omfattning än förväntat. Vår försäljning låg på fortsatta stabila nivåer, vi tecknade återkommande kontrakt för nya omfattande projekt och vi jobbade på så mycket vi mäktade med. Ett genuint behov av expansion ledde till att vi aktivt började rekrytera nya kollegor. Vi hade de kommande månaderna förmånen att hitta och anställa fyra mycket erfarna och kompetenta personer till vår växande projektavdelning.
 
I juni 2023 valde företaget också att investera i kommersiella fastigheter på grund av den opålitliga och allt dyrare hyresmarknaden. Som ett resultat av detta flyttade vi vårt huvudkontor till nya moderna lokaler på Ridspögatan i Malmö.
 
Vårt hårda arbete gav också resultat. När bokföringsåret 2023 sammanfattades kunde företaget konstatera en rekordomsättning och vinst.
HÄR OCH NU

Vi är Priebe-ScanRIG AB, eller PSRIG som vi kallar oss

Ett företag beläget i södra och mellersta delarna av Sverige som planerar, utvecklar, tillverkar, levererar, installerar och underhåller scenmekanik och rigging för underhållningsindustrin.
 
Med över 20 års erfarenhet, 13 anställda och verksamheten strategiskt förankrad inom den skandinaviska regionen erbjuder vi en skicklig projektavdelning och en kunnig säljavdelning med ett brett utbud av kvalitetsprodukter. Det handlar om produktkategorier såsom lyftsystem, styrsystem, ridåskenor, lastövervakning, kabelhantering, riggingtillbehör, läktarlösningar, trosskonstruktioner, podier, projektordukar, ridåer, akustiklösningar samt dans- och eventgolv.
 
Våra kvalificerade säljare har kunskaperna att vägleda er som kund och ge optimala resultat. Med hjälp av våra noga utvalda leverantörer säljer vi utrustning av högsta kvalitet till professionella rigging- och uthyrningsföretag över hela Europa.
 
Vi är en växande grupp erfarna riggingspecialister med spetskompetens inom mekanisk och elektrisk installation. Vi eftersträvar säkra och kundanpassade lösningar av hög kvalitet och levererar alltid förstklassiga tekniska system med premiumtextilier och solid mekanik.
 
Vi åtar oss projekt inom den skandinaviska regionen. Stora eller små, vi hjälper till att hitta en skräddarsydd och kostnadseffektiv lösning. Fråga våra nöjda kunder om våra styrkor och fördelar – sen hör ni av er till oss så berättar vi mer. Vi ser fram emot att arbeta med er!

Vår vision för framtiden

Nu när underhållningsindustrin återigen tuffar på och marknaden – trots politisk oro – verkar ganska stabil ser vi med tillförsikt på framtiden.
 
Vårt övergripande affärsmål är att utöka vår försäljningsexport och expandera vår projektdivision, samt erbjuda kunder en helhetslösning som leverantör och underhållare av scenteknik. Vårt fortsatta uppdrag är att leverera produkter av hög kvalitet tillsammans med kvalificerade installationstjänster.
 
Tillsammans med våra vänner och partners i branschkollektivet #CreativeIndustriesSweden delar vi samma tak och Norrköpings-adress men har vårt eget dedikerade lager, vår egen verkstad och våra egna kontorsytor. De företag vi stolt delar vårt kollektiv med är:
 
  • PADAB (uthyrning av ljud-, ljus-, AV- och scenutrustning)
  • Rent a Tent (uthyrning av tält, portabla toaletter, eventmöbler och evenemangsprodukter)
  • United Vision (erbjuder expertis inom musik-, turné- och evenemangsproduktion)
Vårt kollektiv gör att vi kan samarbeta kring projekt sömlöst och erbjuda ännu fler kunder en helhetslösning för alla deras underhållningsbehov.
 
Så med flera nya produkter under utveckling, nya spännande projekt bokade, vårt älskade #CreativeIndustriesSweden-samarbete, två försäljningskontor och hög kompetens inom företaget – möter vi framtiden starkare än någonsin.
MER INFORMATION

Våra tjänster

Vårt team

Kontakta oss

Senaste nytt

Fallstudier

Våra partners

Arbeta hos oss

Allmänna villkor

Integritets-policy