Nytt Projekt: Växjö Konserthus

Ännu en fredag med nya spännande projektnyheter. Denna vecka gäller det ett nytt kontrakt rörande en större installation som planeras till nästa år.

PSRIG är glada över att ha tecknat ett avtal med Växjö Konserthus för att hjälpa dem att riva deras gamla och installera ett nytt modernt övre scenmaskineri.

Lite bakgrund

Idén att bygga ett nytt konserthus i Växjö lyftes först i mitten av sextiotalet. Men seriösa ansträngningar för att förverkliga idén påbörjades först i slutet av 1980-talet. I mars 1989 påbörjades bygget av det 15 000 m2 stora bygget, och det hela stod klart i september 1991. Konserthusets stora scen är uppkallad efter bygdens berömda operasångerska, Christina Nilsson (1843–1929).

Lokalen har plats för upp till 800 gäster, med 60 av platserna placerade uppe på balkongerna. Konserthuset är värd för cirka 100 offentliga evenemang årligen; såsom konserter, ståupp-komedi, pjäser och föreläsningar.

PSRIG:s del

Det nya övermaskineriet kommer att bestå av 31 motoriserade FlexBeam-lingångar. Varje enhet kommer att utrustas med en GIS LP500 kedjetelfer konfigurerad med två hastigeter (2/8 m/min). Därtill är varje kedjetelfer också utrustad med encodersensorer för positionering och lastövervakning.

I projektet ingår även nya punktlyftar, en projektorhiss, FlexRail-ridåskenor och kompletta intäckningar med sammetsridåer.

PSRIG:s egenutvecklade kontrollsystem, FlexControl, kommer att användas för att styra hela systemet.

Rivandet av det gamla och installation av det nya lösningen är planerat till juni 2024.

Projektledare: Kim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: Elite Park Hotel Växjö)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *