Nytt Projekt: Brantingsskolan, Uppsala

PSRIG har tecknat ytterligare ett avtal med Veidekke gälllande leverans och installation av en motoriserad teleskopläktare.

Det dröjde inte länge efter deras beställning av läktaren till nya kulturhuset i Bergsjön som vi tillsammans slutförde beställningen av ytterligare en läktarinstallation. Den här gången ska vi till Brantingsskolan i Uppsala.

Lite historia

Brantingsskolans gamla byggnad revs delvis redan under 2019. En ombyggd och tillbyggd byggnad har sedan dess tornat upp sig på platsen. Den nya skolan, ritad av Sweco Arkitekter, blir en modern 12 000 m2 stor mellan- & högstadieskola med plats för 720 elever i årskurs fyra till nio.

Ambitionen är att personalen ska kunna flytta in i de nya lokalerna under hösten 2022 och sedan starta upp skolverksamhet under vårterminen 2023.

Av den befintliga skolan är endast aulan och det intilliggande trapphuset bevarade. Det är i detta auditorium PSRIG har fått förtroendet att installera en ny flexibel läktarlösning.

PSRIG:s del

Även detta projekt hade en ganska lång planeringsfas. Vi presenterade produkten för kunden första gången i oktober 2020 och nu drygt ett år senare är avtalet undertecknat.

Vi kommer att förse aulan med en elektriskt manövrerad teleskopläktare från vår leverantör Audience Systems. Beställningen inkluderar den infällbara läktaren och plats för 187 stolar av den (omåttligt) populära Espace 628-stolen. Kunden har specificerat T-modellen som inkluderar en integrerad skrivtavla på varje stol. Stolarna är även utrustade med träpanel på baksidan samt kundspecifika färger på stålram, räcken, träpaneler och skrivtavlor.

Leverans och installation planeras till juni 2022.

Projektansvarigr: Kim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: Skolfastigheter/Sweco)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *