Nytt projekt: Konserthall Emigranten, Karlshamn

Äntligen fredag! Även denna vecka bjöd på en spännande projektnyhet.

Återigen har vår mångåriga samarbetspartner PEAB förärat oss med ett nytt prestigeuppdrag. Denna gång har vi kontrakterats att leverera och installera ett nytt övermaskineri till konserthallen Emigranten i Karlshamn.

Lite bakgrund

Karlshamnsfastigheter expanderar nu sitt väletablerade science park Östra piren med en nybyggnation som de döpt till Emigranten.

Detta tillskott – beläget utmed havet, ett stenkast från både stadskärnan och den kommande stadsdelen Stärnö sjöstad – kommer att förse Karlshamn med nya innovativa arbetsplatser, en biograf, en restaurang och en ny konsertsal. Området huserar redan uppåt 40 företag och 230 anställda samtidigt som det växer stadigt. Detta sprudlande affärsområde inhyser även Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och NetPort Science Park, som arbetar för att stimulera utveckling och spridning av kompetenser, affärsmöjligheter, utbildning, forskning och andra innovationsfrämjande åtgärder.

Även om byggprojektet hade en smått turbulent uppstart under 2020, så närmar sig nu slutförandet av det 5 våningar höga och 10 000 m2 stora byggnadskomplexet. Deadline är satt till senare i år.

PSRIG:s del

Övermaskineriet i den nya konserthallen kommer att bestå av flera motoriserade FlexBeams utrustade med kedjetelfrar från GIS. Allt kommer att styras och övervakas av vårt eget kontrollsystem, FlexControl. I projektet ingår även åtskilliga meter FlexRail-ridåskenor med kompletta intäckningar för scenen.

Flera av våra återkommande läsare har möjligen lagt märke till att PEAB är en frekvent samarbetspartner. Vi har åtnjutit deras förtroende under flertalet olika installationer vid det här laget, och vi är mycket tacksamma för vårt långtgående och fördelaktiga partnerskap.

”Vi ser det som en stor ära med återkommande kunder, speciellt när det är en kund med PEAB:s renommé. Det betyder att vi gör ett bra jobb, håller vad vi lovar och tillhandahåller tjänster som gör skillnad. Vi ser det lite som en kvalitetsstämpel.”

Kim Ekblad, vice VD PSRIG

Planeringsfasen börjar nu. Installation beräknas till första kvartalet 2024.

Projektansvarig: Kim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: William Lavesson, Karlshamn kommun, Anders Törnqvist Arkitektkontor AB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *