Nytt Projekt: The Loop, Lund

Just nu har PSRIG ett visst momentum i staden Lund. Utöver det redan signerade kontraktet för Anshelmhallen i Lunds stadshall, har vi nu även tecknat ett kontrakt med byggentreprenören Skanska för en totalentreprenad av scentekniken till deras nya storbygge The Loop

Lite historia

The Loop Science + Business är ett stort fastighetsprojekt som utvecklats av Skanska i Science Village i Brunnshög, Lund.

Projektet strävar till att skapa en möteplats för forskare, företag och organisationer där de kan lösa framtidens utmannignar genom att skapa förtroende, samarbete och innovation. Med inspirerande miljöer och en engagerande gemenskap kan innovativa idéer och potentiella partnerskap blomstra och olika aktörer kan mötas och skapa lösningar för en ny värld i utveckling.

Som affärsutvecklaren Jonas Klevhag från Altitude Meetings uttrycker det:

– Vi hoppas kunna utforska kraften i mänsklighetens förmåga att få 1 + 1 att bli mer än 2 och vad det innebär att bygga Science Village med tanken på ett inkluderande medlemskap. Vi vet att partnerskap och idédelning är nycklarna till nya innovationer.

Den färdiga fastigheten kommer bli en sexvånings kontorsbyggnad med en uthyrningsbar yta på 10 500 m2, en restaurang och en konsert- samt evenemangshall.

Allt kommer att ligga i centrum av Science Village, i området mellan European Spallation Source (ESS) och Max IV laboratoriet. Platsen är perfekt för att skapa en möteplats där du kan koppla samman forskning, utbildning, organisationer och företag för att få kommersiella fördelar och synergier. En plats för startups, entreprenörer och större företag, men också för kulturevenemang och studentliv.

Fastigheten har redan sålt av Skanska till Vectura fastigheter. Affären, värd nästan 570 miljoner kronor, ger Vectura tillgång till fastigheten när den slutförs i slutet av 2024.

PSRIG:s del

Vi kommer att leverera och installera ihopfällbara teleskopläktare kompletterade av fasta och stapelbara stolar, podier, ett motoriserat scengolv, ett övermaskineri ovan scenen och lösningar för akustisk kontroll.

”Än en gång vill vi tacka Skanska för att ha anförtrott oss detta spännande projekt. Vi kan knappt bärga oss i väntan på byggstart. Under tiden firar vi med en bit smaskig projekttårta.”

Kim Ekblad, projektansvarig och delägare PSRIG

Leverans och installation planeras till Q4, 2023.

Projektansvarig: Kim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: Skanska, PSRIG)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *