Nytt projekt: Åhaga, Borås

Äntligen är det fredag igen! Dags för lite fler projektnyheter.

PSRIG är stolta över att kunna meddela att vi har fått förtroendet att leverera och installera det helt nya lyftsystemet till evenemangslokalen Åhaga i Borås.

Lite historia

Åhaga var ursprungligen en serviceanläggning och mekanisk verkstad som byggdes av statliga järnvägen i början av 1900-talet (1903). Anläggningen övergavs tyvärr efter att den stängdes 1965.

Men år 1998 besökte tre herrar vid namn Lennart Rosengren, Åke Björsell och Bengt Swegmark de förfallna lokalerna. Istället för att förfasas över det dåliga skicket på platsen fastnade de för charmen och akustiken i anläggningen. Tanken på att förvandla den gamla lokverkstaden till ett hus för kultur, möten och upplevelser slog rot. Efter några års intensiv renovering invigdes den nya lokalen den 13 juni 2002.

Sedan dess har nästan en miljon människor besökt Åhaga och upplevt konserter, shower, konferenser, mässor och andra lyckade evenemang. Åhaga är idag en välkänd och populär evenemangsanläggning som håller en hög standard när det kommer till bokning av högprofilerade artister och arrangerandet av stora och väl mottagna shower.

PSRIG:s del

Nu ska PSRIG hjälpa till och göra lokalen ännu mer evenemangsvänlig då vi hjälper till att uppgradera scentekniken med en helt nytt och flexibelt lyftsystem.

Det nya systemet kommer att bestå av 12 st. GIS LP500 D8+ kedjetelfrar monterade på balkvagnar, vilket möjliggör smidig förflyttning på djupet ovanför scenen. Lyftarna, grupperade 2 och 2, kommer att vara utrustade med lastsensorer, lyfta tross från TAF och kontrolleras av vårt nyligen uppgraderade styrsystem, FlexControl (version 1.2, med en liten förhandsvisning här bredvid).

Leverans och installation planeras till slutet av januari 2023.

ProjektansvarigKim Ekblad, +46 72-552 18 19

(bildrättigheter: Åhaga, Borås kommun, Marre Bachman, PSRIG)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *